Volontärer till filmklubben sökes!

Gillar du att kolla på film, boka filmer och organisera filmvisningar, passar vår filmklubb dig. Vi söker ungdomar oich unga vuxna 16-30 år som vill vara med.
Hör av dig till Helen Rydberg för mer information: helen@demokratipiloterna.se eller 070 88 99 138.

Barnfilm x 4 inplanerad under våren.

Dynamocine visar filmer av Hayao Miyazaki. Klicka på bilden nedan för mer information.

Om regissören & animatören Hayao Miyazaki

Hayao Miyazaki är en japansk animatör, regissör och serieskapare. Hans karriär spänner över sex årtionden, och han är den idag mest framgångsrike japanske filmregissören och den internationellt mest kände av de idag verksamma japanska filmskaparna.

10 mars kl. 14.00: Det levande slottet

En kärlekshistoria mellan 18-åriga Zofi och den vackra trollkarlen Hauru. Zofi blir av en häxa förvandlad till en åttioårig gammal dam och på sin resa för att förstå sitt öde hamnar hon i Haurus levande slott. Där träffar hon anden Karushifâ som håller slottets eldstad vid liv. Han och Zofi gör en överenskommelse; om hon befriar honom från hans kontrakt med Hauru ska han bryta hennes förbannelse och hon ska åter bli 18 år. (fr.7 år)
 

17 mars kl. 14.00: Kikis expressbud

Då den unga häxan Kiki fyller 13 år beger hon sig ut på en traditionsenlig häxpraktik tillsammans med sin bästa vän, katten Jiji. De kommer till en stor stad vid havet, men Kiki kan varken spå eller blanda trolldrycker. Genom en ödets nyck kommer hon på att hon kan starta en budfirma – för flyga kan hon! Hon lär sig också att utvecklas som häxa – och att hon måste våga lita på att andra tycker om henne precis som den hon är. (fr 6 år).
 

24 mars kl. 14.00: Totoro

Satsuki och Mei har precis flyttat till ett nytt hus på landet med pappa. Mamman ligger på sjukhus, men snart får hon komma hem. Först blir de rädda för det stora, nya huset men snart upptäcker de att det finns något magiskt där. På en av sina promenader i skogen intill träffar de sin nya granne, Totoro, som är ”skogsvaktare”. Då börjar ett underbart äventyr. (fr 6 år).
 

7 april kl. 14.00: Ponyo

Högst upp på klippan som störtar ner i havet bor Sosuke med sin mamma Lisa och sin pappa sjökaptenen. En dag när Sosuke och Lisa är ensamma i huset träffar Sosuke en liten guldfisk, eller är det verkligen en fisk? Med hjälp av pappans Fujimotos magiska drycker lyckas Ponyo ta mänsklig form. Vad hon inte räknat med är att hon samtidigt skapar obalans i världen. Havet gör uppror… (fr 6 år).
 

Plats och tid

Vi visar film på Dynamo, Södermannagatan 38. Inträde: Ett barn + medföljande vuxen: 100 kr/alla 4 ggr (för medlemmar) eller 40 kr/gång. Icke-medlem: 60 kr/gång. Saft och popcorn ingår. Kaféet är öppet från 13.00, filmen startar 14.00. Föranmälan sker till info@demokratipiloterna.se – Varmt välkomna!