Kommande filmvisningar

Vi visar kvalitetsfilm på Dynamo!

Kl.18.00-21.00, Dynamo, Södermannagatan 38.

Inträdet är fritt. Popcorn ingår. Fika finns att köpa med swish eller jämna kontanter. När filmen startar (18.15), låser vi dörren. Kom i tid!
Varmt välkommen!

8 april | Red Army
Werner Herzog, Gabe Polsky och Jerry Weintraub presenterar en ny sida av det kalla kriget i dokumentären om världens mest framgångsrika idrottsdynasti: Röda Arméns hockeylag. Filmen porträtterar kapten Slava Fetisovs resa från nationalhjälte till politisk opponent men också landets omvandling från Sovjetunionen till dagens Ryssland. Röda Arméns hockeylag var framtaget som ett instrument för den sovjetiska propagandan men i filmen tas de personliga ödena fram. Mycket av det kalla kriget utkämpades på isrinken, Red Army är en intressant film för alla som är intresserade av hockey, kalla kriget och historia.

15 april | Den långa flykten
En grupp harar flyr och möter många faror på väg till deras nya hem.

Tidigare filmvisningar

2019

1 april | Blåsningen
Denna invecklade drama/komedi utspelar sig på 30-talet och handlar om en ambitiös småtjuv (Robert Redford) och en rutinerad solochvårare (Paul Newman).
Lär mer här >>

25 mars | My Scientolgy Movie
Karismatiske journalisten Louis Theroux gör en djupdykning bakom kulisserna i Scientologikyrkan.
Läs mer här >>

18 mars | A Star is born
En stjärna föds är en amerikansk dramatisk musikalfilm från 1954 i regi av George Cukor och med Judy Garland och James Mason i huvudrollerna.
Läs mer här >>

11 mars | Blackfish
En spännande psykologisk thriller med en späckhuggare i huvudrollen. Blackfish är den första filmen sedan Grizzly Man som visar hur naturen kan hämnas på oss människor om vi går för långt.
Läs mer här >>

4 mars | Roma
Alfonso Cuarón skildrar sin egen uppväxt i en stor lägenhet i en övre medelklassfamilj i stadsdelen Roma i 1970-talets Mexico City. Oscarsnominerad till bästa film. ’
Anmäl dig gärna här >>

18 februari | BlacKkKlansman
Det är tidigt 70-tal, en polis med afroamerikansk bakgrund infiltrerar Ku Klux Klan..
Oscarsnominerad till bästa film. Drama, regi Spike Lee. Visas endast på Dynamo och ett fåtal biografer.
Anmäl dig gärna här >>

2018

11 november 2018 | Bröderna Lejonhjärta
Sagan om de två bröderna Karl och Jonathan Lejon, som återförenas efter sina korta liv på vår jord, i landet Nangijala där ”sagornas och lägereldarnas tid” råder.
En film utifrån Astrid Lindgrens bok med samma namn
Filmmanus: Astrid Lindgren
Regissör: Olle Hellbom
Musik: Björn Isfält, Lasse Dahlberg

25 november 2018 | Emil i Lönneberga
Emil, han vill så väl och ändå går det så galet. När han hör sin pappa vråla EEEEEEMIIIIILLLL så det hörs över hela Katthult, då vet han att det bara finns ett säkert ställe att gömma sig på – Snickerboa. Där kan han sitta och tälja.

En film utifrån Astrid Lindgrens bok med samma namn
Filmmanus: Astrid Lindgren
Regissör: Olle Hellbom
Musik: Georg Riedel
Berättare: Astrid Lindgren
Språk: Svenska

28 oktober 2018 | Pippi Långstrump på de sju haven
En dag kommer en flaskpost till Pippi. Flaskan innehåller ett meddelande från hennes pappa, kapten Långstrump, som fångats av sjörövare i Söderhavet och nu ber sin starka dotter om hjälp. Pippi tvekar inte en sekund.

En film utifrån Astrid Lindgrens bok med samma namn.

4 november 2018 | Nils Karlsson Pyssling
När Bertils mamma och pappa går till jobbet blir Bertil ensam hemma. Bertil har tråkigt och tycker synd om sig själv. Men en dag upptäcker han ett hål i väggen nere vid golvet. Där visar det sig bo en liten pojke som heter Nils Karlsson Pyssling.

En film utifrån Astrid Lindgrens bok med samma namn.

7 april 2018 | Ponyo
Regissör och animatör: Hayao Miyazaki

Högst upp på klippan som störtar ner i havet bor Sosuke med sin mamma Lisa och sin pappa sjökaptenen. En dag när Sosuke och Lisa är ensamma i huset träffar Sosuke en liten guldfisk, eller är det verkligen en fisk? Med hjälp av pappans Fujimotos magiska drycker lyckas Ponyo ta mänsklig form. Vad hon inte räknat med är att hon samtidigt skapar obalans i världen. Havet gör uppror… (fr 6 år).
 

24 mars 2018 | Totoro
Regissör och animatör: Hayao Miyazaki

Satsuki och Mei har precis flyttat till ett nytt hus på landet med pappa. Mamman ligger på sjukhus, men snart får hon komma hem. Först blir de rädda för det stora, nya huset men snart upptäcker de att det finns något magiskt där. På en av sina promenader i skogen intill träffar de sin nya granne, Totoro, som är ”skogsvaktare”. Då börjar ett underbart äventyr. (fr 6 år).
 

17 mars 2018 | Kikis expressbud
Regissör och animatör: Hayao Miyazaki

Då den unga häxan Kiki fyller 13 år beger hon sig ut på en traditionsenlig häxpraktik tillsammans med sin bästa vän, katten Jiji. De kommer till en stor stad vid havet, men Kiki kan varken spå eller blanda trolldrycker. Genom en ödets nyck kommer hon på att hon kan starta en budfirma – för flyga kan hon! Hon lär sig också att utvecklas som häxa – och att hon måste våga lita på att andra tycker om henne precis som den hon är. (fr 6 år).
 

10 mars 2018 | Det levande slottet
Regissör och animatör: Hayao Miyazaki

En kärlekshistoria mellan 18-åriga Zofi och den vackra trollkarlen Hauru. Zofi blir av en häxa förvandlad till en åttioårig gammal dam och på sin resa för att förstå sitt öde hamnar hon i Haurus levande slott. Där träffar hon anden Karushifâ som håller slottets eldstad vid liv. Han och Zofi gör en överenskommelse; om hon befriar honom från hans kontrakt med Hauru ska han bryta hennes förbannelse och hon ska åter bli 18 år. (fr.7 år)
 

20 oktober 2017 | Sausage party
Regissörer: Conrad Vernon, Greg Tiernan

Sausage Party är en amerikansk datoranimerad äventyrskomedifilm.
 
30 september 2017 | Flyga Drake
Regissör: Marc Forster

Filmern handlar om den unge pojken Amir, från distriktet Wazir Akbar Khan i Kabul, som blir vän med Hassan, son till Amirs faders hazariska tjänare. Filmen är baserad på boken med samma namn, skriven av Khaled Hosseini.