Volontärer till filmklubben sökes!

Gillar du att kolla på film, boka filmer och organisera filmvisningar, passar vår filmklubb dig. Vi söker ungdomar oich unga vuxna 16-30 år som vill vara med.
Hör av dig till Helen Rydberg för mer information: helen@demokratipiloterna.se eller 070 88 99 138.

Tidigare filmvisningar

7 april 2018 | Ponyo
Regissör och animatör: Hayao Miyazaki

Högst upp på klippan som störtar ner i havet bor Sosuke med sin mamma Lisa och sin pappa sjökaptenen. En dag när Sosuke och Lisa är ensamma i huset träffar Sosuke en liten guldfisk, eller är det verkligen en fisk? Med hjälp av pappans Fujimotos magiska drycker lyckas Ponyo ta mänsklig form. Vad hon inte räknat med är att hon samtidigt skapar obalans i världen. Havet gör uppror… (fr 6 år).
 

24 mars 2018 | Totoro
Regissör och animatör: Hayao Miyazaki

Satsuki och Mei har precis flyttat till ett nytt hus på landet med pappa. Mamman ligger på sjukhus, men snart får hon komma hem. Först blir de rädda för det stora, nya huset men snart upptäcker de att det finns något magiskt där. På en av sina promenader i skogen intill träffar de sin nya granne, Totoro, som är ”skogsvaktare”. Då börjar ett underbart äventyr. (fr 6 år).
 

17 mars 2018 | Kikis expressbud
Regissör och animatör: Hayao Miyazaki

Då den unga häxan Kiki fyller 13 år beger hon sig ut på en traditionsenlig häxpraktik tillsammans med sin bästa vän, katten Jiji. De kommer till en stor stad vid havet, men Kiki kan varken spå eller blanda trolldrycker. Genom en ödets nyck kommer hon på att hon kan starta en budfirma – för flyga kan hon! Hon lär sig också att utvecklas som häxa – och att hon måste våga lita på att andra tycker om henne precis som den hon är. (fr 6 år).
 

10 mars 2018 | Det levande slottet
Regissör och animatör: Hayao Miyazaki

En kärlekshistoria mellan 18-åriga Zofi och den vackra trollkarlen Hauru. Zofi blir av en häxa förvandlad till en åttioårig gammal dam och på sin resa för att förstå sitt öde hamnar hon i Haurus levande slott. Där träffar hon anden Karushifâ som håller slottets eldstad vid liv. Han och Zofi gör en överenskommelse; om hon befriar honom från hans kontrakt med Hauru ska han bryta hennes förbannelse och hon ska åter bli 18 år. (fr.7 år)
 

20 oktober 2017 | Sausage party
Regissörer: Conrad Vernon, Greg Tiernan

Sausage Party är en amerikansk datoranimerad äventyrskomedifilm.
 
30 september 2017 | Flyga Drake
Regissör: Marc Forster

Filmern handlar om den unge pojken Amir, från distriktet Wazir Akbar Khan i Kabul, som blir vän med Hassan, son till Amirs faders hazariska tjänare. Filmen är baserad på boken med samma namn, skriven av Khaled Hosseini.