Historik

Historik

Dynamo Cine produktion startade som ett treårigt Arvsfondsprojekt i mars 2017 med Demokratipiloterna som värd. Då hette vi Sverige genom en lins. I projektet fick nyanlända och svenska unga vuxna lära sig göra film tillsammans. Fokus var integration med kreativiteten och skapandet som redskap.

Under tre års tid träffades en grupp ungdomar i Dynamos lokaler på Södermalm i Stockholm och gjorde film. Vi filmade med mobiltelefoner och iPads och använde både appar och mer avancerade redigeringsprogram att klippa med. Vi har haft besök av regissörer, filmskapare, haft kurser i manusskrivande, besökt filmfestivaler, sett mycket film och åkt på helgkurser på folkhögskolor.

Vi har även haft uppdrag i gymnasieskolor och handlett feriearbetare i Väster-Haninge och i Tensta /Sollentuna stadsdelsförvaltningar, dokumenterat debatter och konferenser.

När de första tre åren hade gått startade vi en ekonomisk förening som vi döpte till Dynamo Cine Produktion ek för. Starten av den ekonomiska föreningen kom samtidigt med att pandemin bröt ut så uppstarten har tagit lite längre tid än planerat, men nu är vi i gång.

Är du intresserad av något av vad vi erbjuder, kontakta oss på:
eva@dynamocine.se eller ring Eva Brenckert 070 9571155